В оригінальному рецепті використовувалися капустяне листя, але мені захотілося зробити з салатом і я взяла великі листи Айсберга. Листя треба обшпарити або відварити у пароварці 2-3 хвилини.
Приготувати начинку:
На оливковій олії спассеровать 1 невелику цибулину і 1 зубчик часнику.
Додати:
3-4 ст.л.
томат.пасти
1/2 чашки дрібного ізюму
2 ст.л. крупно рубленого мигдалю
1/2 ч.л. зіри
1/2 ч.л. кориці
2 ст.л. дрібно нарізаною пертушкі
1,5 чашки відвареного рису довгозерний
Перемішати, зняти з вогню і остудити начинку. Спробувати на сіль.
Загорнути в листки як звичайні голубці. Покласти щільно в змащену маслом форму і залити 1 чашкою бульйону (овочевий бульйон).
Поставити в духовку 190 С хвилин на 20-25, прикривши фольгою.
Подавати голубці з соусом: 1 стаканчик грецького йогурту (думаю, підійде і сметана) + щіпка зіри + 1 ч.л. рубаною м'яти.
Комментариев нет:
Отправить комментарий