Класичний радянський олів'є
Вам знадобиться:
* Картопля - 2-3 шт.;
* Ковбаса варена - 100 г (або варена яловичина, чи курка);
* Мариновані огірки - 2 шт.;
* Яйця - 5 шт;
* Зелений горошок - 1/2 банки;
* Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
* Майонез.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити картоплю, яйця, морква.
2. Варені яйця, картоплю і моркву нарізати на дрібні шматочки.
3. Огірки й ковбасу також нарізати на дрібні шматочки, додати зелений горошок і дрібно нарізану цибулю.
4. Всі інгредієнти з'єднати, заправити майонезом і посолити за смаком.
Олів'є з Курою
Вам знадобиться:
* Варена курка - 200 г;
* Картопля - 6 шт.;
* Мариновані огірки - 2 шт.;
* Яйця - 3 шт.;
* Яблуко - 1 шт.;
* Ріпчаста цибуля - 2 шт.;
* Морква - 3 шт.;
* Зелений горошок - 1 склянка;
* Майонез - 200-300 г.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити картоплю, яйця, морква.
2. Всі продукти (крім горошку) нарізати дуже тонкими скибочками, змішати з майонезом.
Салат готовий!
Олів'є з шинкою
Вам знадобиться:
* 4 картоплини;
* 150 г вареної ковбаси;
* 150 г напівкопченої шинки;
* 2 варені яйця;
* 3 невеликих солоних огірки;
* 150 г зеленого горошку;
* 1/2 цибулини;
* 1 морквина;
* 200 г майонезу;
* Кінза за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити овочі, нарізати всі інгредієнти (крім горошку та цибулі) кубиками.
2. Цибулю дрібно нарізати і вимочити у воді, після чого віджати і додати в салат.
3. Розтерти дрібно нарізану кинзу з сіллю, додати в майонез, заправити салат.
Олів'є з сьомгою і оливками
Вам знадобиться:
* 2 варені картоплини середніх розмірів;
* 3 варених яйця;
* 2 варені морквини середніх розмірів;
* 100 г зеленого горошку без розсолу зелень;
* 300-400 г слабосоленої сьомги;
* 7-8 оливок, фаршированих лимоном;
* 1 ст. л. каперсів;
* 150 г легкого майонезу;
* 6 маленьких маринованих огірочків;
* 1 лимон.
ПРИГОТУВАННЯ
Всі (крім горошку, каперсів, лимона і оливок) нарізати соломкою, заправити майонезом, прикрасити часточками лимона, зеленню та оливками.
Олів'є з ківі
Вам знадобиться:
* 2 ківі;
* 3-4 картоплини середніх розмірів;
* 3-4 варених яйця;
* Куряча грудка (300 г);
* 1-2 морквини;
* 1 банка зеленого горошку (200 г) без розсолу;
* 1 головка ріпчастої цибулі;
* 3 солоних огірка;
* Сметана і майонез за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити овочі та м'ясо курки.
2. Нарізати всі інгредієнти кубиками, а ківі і моркву натерти на крупній тертці.
3. Все перемішати, заправити салат сумішшю сметани з майонезом.
Олів'є з грибами
Вам знадобиться:
* 5 картоплин;
* 5 яєць;
* 2 моркви;
* 2 ріпчасті цибулини або пучок зеленої цибулі;
* Банку зеленого горошку;
* Банка маринованих грибів (білих, печериць, лисичок);
* 30 г маринованих каперсів;
* 200 г
відвареного курячого м'яса;
* 1 свіжий огірок;
* 50 г кореня селери;
* Петрушка і кріп;
* Сіль і майонез за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Цибулю очистити, дрібно нарізати і замаринувати на півгодини в яблучному або звичайному оцті.
2. Відварити картоплю «в мундирі», морква, яйця, очистити і нарізати дрібними кубиками.
3. Огірок очистити і дрібно нарізати, гриби вийняти з маринаду і теж подрібнити.
4. Зелений горошок відкинути на друшляк і дати стекти рідини.
5. З'єднати всі компоненти, посолити за смаком і заправити майонезом. Прикрасити за вашим смаком.
Комментариев нет:
Отправить комментарий