Цей рецепт для любителів морепродуктів. Пряні мідії в пікантному соусі з відтінком смаку червоного стручкового перцю.
Інгредієнти:
1 1/2 кг мідій
1 цибулина
1 зелений перець
1 кг помідор сорту вершки
2 зубчики часнику
1 столову ложку борошна
1 склянка білого вина
цукор
оливкова олія
сіль
1 або 2 кайенский перчик
петрушка
Приготування:
Очистіть і наріжте цибулю і поставте смажити його на сковороді з невеликою кількістю масла. Наріжте зелений перець і додайте на сковороду. Візьміть трохи солі і трохи цукру (в рівній мірі) для видалення кислотності.
Коли овочі починають міняти колір, додайте нарізані помідори разом з двома кайенский перчиками. Гасити на середньому вогні протягом 20-25 хвилин. Подрібнити в блендері.
Очистіть мідії і видаліть водорості. Опустіть їх в каструлю, залийте
склянкою білого вина, накрийте кришкою і варіть, поки вони не розкриються. Як тільки відкриються, дістаньте з каструлю, викладіть на тарілку і дайте охолонути. Бульйон процідіть.
Зубчики часнику почистіть і поріжте і покладіть їх обжарюватися на сковорідку з невеликою кількістю масла. Додайте столову ложку борошна. Залийте склянкою бульйону з мідій і томатним соусом. Змішайте і додайте мідії. Варити на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин.
Подавайте мідії, прикрасивши їх гілочкою петрушки.
Примітка
Мідії - недорога їжа і дуже цікава за своїм питательному складом. При покупці, якщо можна вибирати, то не купуйте будь-які відкриті мідії або зі зламаними раковинами. Не забувайте, що якщо їх готувати занадто довго, м'ясо стане жорстким. Таким чином, з каструлі потрібно виймати, коли мідії починають розкриватися.
Комментариев нет:
Отправить комментарий